top of page
תמונת הסופר/תAriel Jodorkovsky

המלצה אישית על הספר - המדיטציה הטרילותרפית

ישנם אנשים שאנו פוגשים במסע חיינו, שהמפגש איתם מעורר השראה, שינוי ולמידה פנימית עמוקה. יקיר סולומון הוא אחד מהם.

 הספר - המדיטציה הטרילותרפית

יקיר, שהינו חבר, מטפל ברפואה סינית, מדריך טרילותרפיה ועוסק בשתילת יער עצי פרי, כתב ספר קצר, מדויק, פשוט ונגיש בתחום המדיטציה. דרך המודל של הטרילותרפיה הוא מפשט בהסבריו את הדינמיקה המתרחשת בתוך עולם הנפש ונותן כלים פרקטים כיצד לאזן ולהרמן אותה. בחרתי קטע, ציטוט ושיר אחד מתוך הספר, בכדי להציג לכם כיצד יקיר בחר לשתף ולהנגיש את ההבטים העמוקים והמורכבים של המדיטציה והתודעה האנושית בצורה פשוטה, נינוחה וקלה לכל אחד. את הספר ניתן לרכוש במחיר סמלי של 50 שקלים, דרך האתר שלו. כתובת האתר: https://www.yakirsolomonmedicine.com

 

קטע מהספר: "הטרילותרפיה מבוססת על בודהיזם, והייתי רוצה לספר מעט על בודהה עצמו. המשמעות של המילה בודהה היא זה שהתעורר, זה שהתעורר לטבע של עצמו. בודהה נולד לשם גואטמה סידהרתא והיה נסיך של ממלכה קטנה בצפון הודו. אימו של גואטמה מתה שבוע לאחר לידתו, ואביו המלך היה עסוק בענייני הממלכה ולא היה לו זמן בכדי לשכך את כאבו ובדידותו של בנו. ניסים מספר שבודהה כנראה האשים את עצמו על מות אימו והיה נער מהורהר ועצוב.

אביו של בודהה ניסה לשמור עליו מכל הסבל שבעולם והקיף אותו באנשים בריאים, אך כשבודהה התבגר הוא יצא לחקור את העולם שבחוץ ולפגוש את פשוטי העם. הוא גילה שבדומה לו עצמו, גם בשאר בני האנוש נמצא כאב פנימי, חוסר אושר ונטייה לתלונתיות.

מרבית האנשים אינם נולדים לחיי שפע בדומה לגאוטמה ונוטים לתלות את אושרם בעושרם, אך הוא שהיה נסיך וכל צרכיו הגשמיים היו מסופקים היה בעל נקודת מבט ייחודית, והבין שבעצם אין הבדל רב בינו לבינם. הנטייה לסבל וחוסר מנוחה אינה פוסחת על איש, ללא קשר למעמד או יכולת. מסקנה זו הביא אותו אל תגלית מרעישה והיא שהסבל רובו הוא פנימי ולא חיצוני. אפילו אדם כמוהו, בריא, נבון ועשיר לא היה חף ממנו. תגלית זו הובילה אותו לנטוש את הארמון ואת חיי הפאר במטרה להבין את מקור הסבל ולעקור אותו מתוך עצמו.

הנסיך שלעתיד יהיה בודהה פנה אל מורים שונים אשר היו קיימים בהודו בזמנו, במטרה ללמוד שיטה אשר תשחרר אותו מהסבל הפנימי. תחילה הוא פנה אל מורה ליוגה, ואחר כך למורה לויפאסנה, שם הוא למד למקד את כוח הרצון ולשלוט במחשבותיו. הוא הפך את הראש שלו ללהב חד אשר נמצא בשליטתו המלאה, אך לאחר שנים של תרגילי ריכוז הוא נאלץ להודות שעדיין לא מצא את התשובה לשחרור מן הסבל.

לאחר מכן פנה הנסיך הקבצן ללמוד את סגפנות הגוף וכיצד יוכל לשלוט בכל רצונותיו הפיסיים. הוא מנע מעצמו מזון ומשקה ודחה את צרכי הגוף. הרגש מדבר אלינו דרך התשוקות שלנו, ובודהה למד לשלוט בכולן. אך גם שליטה בתשוקות הגוף והלב לא הביאו אל סוף הסבל.

לאחר שש שנים של אימונים ושליטה, כאשר הוא על סף מוות מהרעבה עצמית, התיישב גואטמה למדיטציה מתחת לעץ הבודהי ונשבע שלא לקום עד אשר יצליח לעקור את מקור הסבל מתוכו או למות בניסיון.

במהלך אותה מדיטציה בודהה התעורר אל טבעו האמיתי, הוא הבין שהוא עצמו, החלק העמוק שבתוכו, איננו קול המחשבות שלו, ולא התשוקות והרגשות שבגופו.

שיטתו נקראת דרך האמצע, ללא רדיפה אחר תענוגות החיים והבשר אך גם ללא הימנעות וסגפנות קשה. זו דרך האמצע, וכך ניסים אמון מתייחס לחלק השלישי אשר נמצא בכל אדם, האמצע, ההורה שעד עתה לא היה מודע לכך שיש לו שני ילדים פנימיים, אשר נאבקים כל הזמן מי יוביל את החיים." ציטוט מהספר: "כשאנו בהקשבה עמוקה מתרחש משהו שהוא לא בשליטתנו. משהו בתהליכי החשיבה והתחושה משתנה. עוד רגע נפקח עיניים והעולם יהיה מעט שונה, רך יותר, השקיעה צבעונית יותר, צליל הרוח ברור יותר, וכל הדברים אשר נראו קשים הופכים לאפשריים." שיר דרך מהספר: רוחניות פשוטה לא מעניין אותי לשמוע על עולמות עליונים, לא על מלאכים ולא על גלגולים. אני רוצה רוחניות פשוטה. רוחניות עמה אפשר להריח פרחים, ולאהוב ילדים, ולשחק עם חתולים. אני רוצה רוחניות שתזכיר לי להקשיב כשהרוח עוברת רק בענפים העליונים. כיצד לחייך למוכר העצבני בקיוסק. ואיך לכעוס נכון, ולאהוב בקלות, וגם לבכות כשצריך. אני רוצה רוחניות פשוטה וקלילה, כמו שאני רוצה את החיים.

פסל בודהה הענק בלשאן, סין

62 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page